600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/bolivar-beach-club
    Slide3 
  • 16000 fade false 60 bottom 30 https://www.facebook.com/localsmarketcafe/
    Slide2 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 
Τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου! Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε!

Τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου! Εντάξει ωραία και τα παγωτά, αλλά κάτι διαφορετικό δεν βλάπτει. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο νόστιμο! Υλικά: 125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive) 80 γρ βούτυρο λιωμένο 1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι) 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη ή ορθογώνια.

Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσουν. Μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.

Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά,  προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας με την διαδικασία που αναγράφει το κουτί του, προσθέτουμε το μείγμα ζελέ στη φόρμα με τα μπισκότα και τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.

 

Πηγή: madata.gr

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις