Υλικά 50 γρ. κορν φλάουρ800 ml φρέσκο γάλα πλήρες, 3,5% λιπαρά10 γρ. μαστίχα125 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική½ κούπα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος (για το γαρνίρισμα) ΕκτέλεσηΣε ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 ml γάλα.
Δένουμε τη μαστίχα σε ένα τουλπάνι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε τη μαστίχα, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να παγώσει. ΓΙΑ 8-9 ΑΤΟΜΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄ΒΡΑΣΙΜΟ: 20΄ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα.
Πηγή: newsbomb.gr