600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/il-toto-kalamaki
    Slide3 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 
Άλιμος: Η πίτα του "Θουκυδίδη Αλιμούσιου" και η ενημέρωση για την επένδυση του Ελληνικού από τον Δήμαρχο

Tο πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού, Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού συλλόγου “Θουκυδίδης Αλιμούσιος”, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Επτανήσου 2 και Ζαλόγγου.

Βασιλική Κοιλάκου (δεξιά) και Ντόρα Δανοχρήστου.  
Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωάννης Καζίλας και στη συνέχεια, η πρόεδρος του Δ. Σ. , Βασιλική Κοιλάκου, καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και αναφέρθηκε στις δράσεις τους, καθώς και σε διάφορα άλλα θέματα, τα οποία απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής τους, ιδιαίτερα αυτό της επικείμενης επένδυσης του Ελληνικού, επειδή δεν έχουν καμία ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τον επενδυτή, όπως είπε.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος μίλησε για τις κυριότερες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στον Παλαιό Άλιμο, εστιάζοντας, όπως ήταν φυσικό, στις μέχρι τώρα εξελίξεις σχετικά με την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοτών. Ο Δήμαρχος ανάμεσα στις Εύη Δουδωνή, Αναστασία Σιμητροπούλου, Δώρα Σύρμα και Στέφανο Διαμαντή.

 
Όπως είπε, δυστυχώς, ο διάλογος και η προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία, δεν δείχνει σεβασμό προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία αντιμετωπίζει πάντοτε ως φτωχό συγγενή και δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, ίδια σχεδόν αντιμετώπιση υπάρχει εκ μέρους της.

Από τις έως τώρα επισκέψεις των τριών δήμαρχων στα διάφορα υπουργεία, τις συζητήσεις και τις επαφές που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς είπε πως, το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού, πέρασε και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2017 και έτσι επικυρώθηκε η σύμβαση της παραχώρησης του χώρου από το κράτος στον ιδιώτη επενδυτή.

Την παραμονή δε, αυτό συζητήθηκε και στην Ειδική Επιτροπή της Γερουσίας, όπου μίλησαν και τοποθετήθηκαν, έστω και για λίγο, οι τρεις δήμαρχοι. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Αλίμου είπε ότι, κατά τη γνώμη του, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και πως, στην καλύτερη περίπτωση και με τις πλέον γρήγορες διαδικασίες, η πρώτη μπουλντόζα θα μπει μέσα στο χώρο τον Ιούνιο του 2018.

Στάθηκε για μία φορά ακόμη, στη γραφειοκρατία που δημιουργεί ακραία φαινόμενα, χαρακτηρίζοντας το όλο σύστημα αρρωστημένο και πολυδαίδαλο και εξ αυτού, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, αλλά και αναποτελεσματικότητα σ’ όλη αυτή την κατάσταση.

Τι πρέπει να γίνει
Ο κύριος Κονδύλης, όμως, δεν έμεινε στις διαπιστώσεις, στους υπολογισμούς και στις εκτιμήσεις, αλλά προχώρησε και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε η υπόθεση επένδυση Ελληνικού να μπει στην τελική ευθεία.

Όπως είπε, το πρώτο βήμα είναι να μεταβιβαστούν οι μετοχές στον επενδυτή. Το δεύτερο, να παραχωρηθεί ο χώρος στον ιδιώτη επενδυτή και τρίτο, να γίνει η πολεοδόμηση του χώρου.

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του χώρου είπε ότι για να γίνει αυτό, το κράτος πρέπει και οφείλει να απομακρύνει από εκεί μέσα όλες τις χρήσεις που υπάρχουν. Δηλαδή, αμαξοστάσια λεωφορείων, υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, καθώς και μία σειρά από διάφορες άλλες υπηρεσίες και δομές, όπως και την δομή υπηρεσίας  φιλοξενίας των μεταναστών, η οποία, σύμφωνα με τη δέσμευση του κυρίου Μουζάλα, θα ήταν προσωρινή για 20 μέρες, όμως κοντεύει τα δύο χρόνια.

Σε γενικές γραμμές καθώς είπε, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες γύρω από το θέμα του πρώην αεροδρομίου, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση αυτή. Σχετικά με την πολεοδόμηση της περιοχής, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τον ήδη ψηφισθέντα νόμο.

Όλα αυτά τα πολεοδομικά σχέδια, θα περάσουν από τα δημοτικά συμβούλια, από την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια υπουργεία, διαδικασίες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, κάτι που σημαίνει ότι, θα χρειαστεί καιρός.

Παρόλα αυτά όμως, κατέστη σαφές πως, “η γνώμη των δήμων και της Περιφέρειας δεν είναι δεσμευτική. Αν αποφασίσουν οι υπουργοί με τον επενδυτή να κάνουν κάτι, κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Ούτε Δήμος, ούτε Περιφέρεια, ούτε κανείς άλλος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ναι στην επένδυση
Ναι στην επένδυση δήλωσε στο ερώτημα αν ο Δήμος θέλει ή, δεν θέλει να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγαλόπνοο έργο.

Και αυτό είναι κάτι που το είχαν περιλάβει και στο προεκλογικό τους πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουν ως Δήμος να έχουν γνώση και λόγο σε ζητήματα όπως το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας κ. ά.

Στέφανος Διαμαντής, Αρτέμης Καραμολέγκο, Μάνος Γαρυφαλλάκης.  
Επίσης, καθησύχασε τον κόσμο ότι, το διαδημοτικό κοιμητήριο θα δημιουργηθεί, λύνοντάς τους ένα τεράστιο πρόβλημα ενώ, σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα, η πρόταση του είναι να χωροθετηθεί μία περιοχή κάπου στο μέσον του πάρκου των 2500 στρεμμάτων. Ένας χώρος 10 περίπου στρεμμάτων κοντά στη Βουλιαγμένης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα.

Όπως είπε, παρ’ ότι υπάρχουν κάποια σημεία διαφωνίας με τον Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης πάνω σε αυτό, έχει την άποψη πως, στο τέλος θα συμφωνήσουν όλα τα μέρη, έστω κι αν ταλαιπωρηθούν για κάποιο καιρό.

Πρώτα το συμφέρον του Δήμου
Πέραν όλων όσων προαναφέραμε, μίλησε για τις καθημερινές προσπάθειες που κάνουν ως διοίκηση, γύρω από τις εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού, ώστε να γνωρίζουν, προκειμένου να παρεμβαίνουν, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση, για να αλλάξουν κάποια πράγματα, προς το συμφέρον της πόλης τους.

Επισήμανε δε, πως, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι, αν ακυρωθεί η εν λόγω επένδυση, θα έρθει κάτι ανάλογο πιθανόν μετά από 15 με 20 χρόνια και άγνωστο το τι θα γίνει τότε. Αναφερόμενος στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, είπε πως το 2017 θα υπάρξουν εξελίξεις και θα έχουν κάτι πιο χειροπιαστό, όμως, τα πράγματα, κατά την άποψή του, θα τραβήξουν λίγο μακρύτερα και πάνω σ’αυτό θα ενημερώνει συνεχώς.

Τέλος, είπε για τις ενέργειες που έχουν κάνει ως δημοτική αρχή, σχετικά με την υπόθεση επαναχάραξης των ορίων του Δήμου Αλίμου, ελπίζοντας ότι όλα τα στοιχεία που έχουν υποβάλει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν και θα τους δικαιώσουν, ώστε να υπάρξει μία τάξη και να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά.

Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία σε όλους και εξέφρασε την πίστη πως θα καταφέρουν στο τέλος να έχουν λύσει προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί πριν από χρόνια.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο δημοτικό σύμβουλος της μειοψηφίας, Νίκος Τσαμπαλής, ο όποιος συνεχάρη το σύλλογο για τις δράσεις του. Είπε πως, συμφωνεί με το έργο της επένδυση του Ελληνικού, όμως, ως παράταξη, δεν δίνει σε κανέναν λευκή επιταγή και πως, ότι γίνεται ή αποφασίζετε, αυτό πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό έκανε και η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού “Άνω- Κάτω στο Καλαμάκι”, κυρία Γιαννούτσου.

Από την πλευρά της διοίκησης, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι, Αναστασία Σιμητροπούλου, Θεοδώρα Σύρμα, Εύη Δωδώνη, Αρτέμης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος του ΔΣ Μάνος Γαρυφαλλάκης, ο πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ δ. σ. Στέφανος Διαμαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Αραπάκη, Χρυσόστομος Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Αμπελάκια” Ειρήνη Κονδύλη και άλλοι.

 .

Πηγή: vimaonline.gr

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις