600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/il-toto-kalamaki
    Slide3 
  • 16000 fade false 60 bottom 30 https://www.facebook.com/localsmarketcafe/
    Slide2 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 

Ο βασικός διαγνωστικός έλεγχος που δεν πρέπει να αγνοούμε. Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει; Ο έλεγχος όμως της κατάστασης της υγείας, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών, είναι επιβεβλημένος, δεδομένου πως μπορούμε έγκαιρα να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος βέβαια δεν έχει ηλικία. Όμως άτομα με προβλήματα πίεσης, αυξημένη χοληστερίνη και τριγλυκερίδια ή με βεβαρυμμένο ιστορικό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνούν τις προληπτικές εξετάσεις.
Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο και βάλτε στο πρόγραμμα το ετήσιο check up.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος

Τρεις είναι οι βασικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουμε, αφού συμβουλευτούμε το γιατρό που μας παρακολουθεί: γενική αίματος, γενική ούρων και βιοχημικές εξετάσεις.

Με τη γενική αίματος ελέγχονται ο αιματοκρίτης, ο αριθμός και ο τύπος των λευκών αιμοσφαιρίων, καθώς επίσης και ο αριθμός των αιμοπεταλίων για τον έλεγχο της πηκτικότητος του αίματος.

Η γενική ούρων θα δώσει μια σαφή εικόνα για τη λειτουργική κατάσταση των νεφρών καθώς και την ύπαρξη ουρολοίμωξης ή κυστίτιδας. Η γενική εξέταση των ούρων αποτελεί το βασικό διαγνωστικό εργαλείο για την διάγνωση πλήθους παθήσεων, στο ουροποιητικό σύστημα, στο ήπαρ, στο αναπαραγωγικό σύστημα κ.α. Αποτελεί απαραίτητο τμήμα κάθε προληπτικού ελέγχου.

Τέλος στις βιοχημικές εξετάσεις περιλαμβάνονται ο έλεγχος του σακχάρου, της χοληστερίνης, η ουρία, το ουρικό οξύ και άλλα.

Συνοπτικά θα ελεγχθούν:

– ΤΚΕ (Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών Αιμοσφαιρίων) –Σάκχαρο –Ουρία -Ουρικό Οξύ –Χοληστερίνη (HDL και LDL) –Τριγλυκερίδια -Ολικά λιπίδια –Τρανσαμινάσες SGOT, SGPT – γ-GT (GGT) είναι ένζυμο που αποτελεί ευαίσθητο διαγνωστικό δείκτη των παθήσεων του ήπατος) –Κρεατινίνη –Χολερυθρίνη -Λευκώματα ολικά -Αλκαλική φωσφατάση –Κάλιο –Νάτριο –Ασβέστιο –Φώσφορος -Σίδηρος, Φερριτίνη –TSH (θυρεοειδοτρόπος ορμόνη ή θυρεοτροπίνη) ANTI-TPO

Τι άλλες εξετάσεις είναι χρήσιμο να κάνω;

Περαιτέρω εξετάσεις μπορούν να γίνουν αν θέλουμε έναν ολικό διαγνωστικό έλεγχο. Αυτές περιλαμβάνουν:
-ακτινογραφία θώρακος
-ηλεκτροκαρδιογράφημα,
-καρδιολογική εξέταση
-παθολογική εξέταση
-οφθαλμολογική εξέταση
-εξέταση Ω.Ρ.Λ

Επίσης για τους άνδρες
PSA για τους άνω των 50 ετών (αν δεν υπάρχει ιστορικό). Η μέτρηση του PSA θεωρείται ένας αξιόπιστος δείκτης για τον καρκίνο του προστάτη.

Επίσης για τις γυναίκες
– Pap Test κάθε χρόνο
– Υπερηχοτομογράφημα μαστών
– Ψηφιοποιημένη η ψηφιακή Μαστογραφία από τα 40 και μετά, με πρώτο έλεγχο αναφοράς στα 35 (εφόσον δεν υπάρχει ιστορικό)
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Γιατί να το βάλω στο πρόγραμμα;

Αρκετά σοβαρά νοσήματα και παθολογικές καταστάσεις δεν έχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια και έτσι μπορούν να εντοπίζονται κατά την διάρκεια του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association), η σύσταση για το περιοδικό τσεκάπ στους υγιείς ενηλίκους είναι:
– Για τις ηλικίες 19-40 ετών ανά 5 έτη
– Για τις ηλικίες 40-65 ετών ανά 1-3 έτη
– Για τις ηλικίες άνω των 65 ετών ανά 1 έτος

 

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις