600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/bolivar-beach-club
    Slide3 
  • 16000 fade false 60 bottom 30 https://www.facebook.com/localsmarketcafe/
    Slide2 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 

Σπουδαίοι Βρετανοί σπουδαστές παρουσιάζουν την αρχαία τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», στον Άλιμο

Γράφει η Ζέτα Φλισκανοπούλου

Μια από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, που θίγει υπαρξιακά ζητήματα, με κεντρική ιδέα την  θέση του ανθρώπου, που δεν μπορεί να ξεφύγει πότε από το πεπρωμένο του και ας έχει την αγωνία να ορίσει την μοίρα του, παρουσιάζουν Βρετανοί σπουδαστές  από το DramaBradfield College,την Πέμπτη 6 Ιουλίου και το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 20:30 στο Θέατρο Μαίρη Αρώνη.

H παράσταση ανέβηκε στο διάσημο Greek Theatre του Bradfield College και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, καθώς το καστ θα αφιερώσει μια εβδομάδα για να ενισχύσει τις σπουδές του σε κλασικά ή θεατρικά θέματα, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για τον αρχαίο κόσμο  με αποκορύφωμα τις δυο παραστάσεις που θα ανεβάσουν στο θέατρο Μαίρη Αρώνη.

H παραγωγή του 2023  έχει και μια νέα «κινηματογραφική» μουσική ματιά  την οποία έχει συνθέσει ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός του αυλού Βarnaby Brown,  όπου έχει εισαγάγει διάφορα στοιχεία τα οποία είναι ειδικά καταγεγραμμένα για αυτή την παραγωγή.

Όπως άλλωστε μας εξηγούν « Η παραγωγή έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει ένα μείγμα κλασικών και μοντέρνων σχεδιαστικών στοιχείων για να παράγει μια συναρπαστική και δυναμική παραγωγή που αισθάνεται πιστή στην παράδοση του Bradfield αλλά αρχίζει επίσης να δημιουργεί μια νέα παράδοση στην οποία το ελληνικό δράμα συνεχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο στο σχολικό ημερολόγιο και απολαμβάνεται από τις μελλοντικές γενιές μαθητών και γονέων».

 

Η ιστορία του «Greeker» στο Bradfield

«Είμαστε ίσως περισσότερο γνωστοί για το ένδοξο υπαίθριο ελληνικό θέατρο μας, γνωστό στοργικά ως «Greeker», το οποίο βρίσκεται σε ένα αχρηστευμένο λάκκο με κιμωλία στης καρδιά της Πανεπιστημιούπολης»  δήλωνε το 1922 ο DR. Herbert Gray.

Από τότε το Bradfield έγινε γνωστό για το διάσημο ανοικτό τύπου ελληνικό θέατρο του και τα ελληνικά έργα είναι μια παράδοση του.Τα έργα παίζονται κάθε τρία χρόνια στην κλασσική ελληνική μας γλώσσα. Ιστορικά οι παραγωγές του έχουν αποτελέσει μέρος  ενός κύκλου με έργα που παίζονται στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge στα ενδιάμεσα χρόνια. Με τα χρόνια η φήμη του Bradfield Greek Play διαδόθηκε παντού. Πρωθυπουργοί, ποιητές, στρατηγοί, αρχιεπίσκοποι, συγγραφείς και ηθοποιοί υποστηρίζουν αυτό το μοναδικό γεγονός. Τ.S. Eliot, Sybil Thorndyke, Agatha Christie, Lord Asquith, Field Marshal Lord Montgomery, Sir Peter Hall and Enoch Powell ήταν όλοι πιστοί προσκυνητές.

«Σίγουρα είναι λίγοι από αυτούς που έρχονται να δουν και να ακούσουν  ένα ελληνικό έργο που δεν φεύγουν νιώθοντας καλύτερα, ευρύτερα με μεγαλύτερη ψυχή».

Τον Μάιο του 2011 είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για την αποκατάσταση του « Greeker» και για να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Η έκκληση για 1,3 εκ. αντιμετωπίστηκε με μια συνταρακτική ανταπόκριση και αποδοχή από τους παλιούς Bradfields, το προσωπικό, τους σημερινούς και παλαιότερους γονείς, τους μαθητές και το γενικό πληθυσμό.

 Η ανοικοδόμηση του εκείνη την περίοδο τους έδωσε μια σημαντική ευκαιρία να επανεξετάσουν τον σκοπό και να διασφαλίσουν την συνάφεια του θεάτρου για το μέλλον. Το σύγχρονο θέατρο από τότε ενσωματώνει πια ένα ανακαινισμένο αμφιθέατρο, μια εκτεταμένη σκηνή που μπορεί να προσαρμοστεί για να φιλοξενήσει σκηνικά για ελληνικά, σαιξπηρικά έργα και μουσικές παραγωγές.

Πηγή: Bradfield College

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις