600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/bolivar-beach-club
    Slide3 
  • 16000 fade false 60 bottom 30 https://www.facebook.com/localsmarketcafe/
    Slide2 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 

Γράφει η Ζέτα Φλισκανοπούλου

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης, που ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019 – 2020,έκανε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου  (είναι από τα 1575 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που ορίστηκε με ΦΕΚ και εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών) διοργανώνοντας μια σπουδαία εκδήλωση.

«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται». Με το απόφθεγμα του φιλοσόφου Κικέρωνα η Διευθύντρια του Σχολείου κ.Κασάπα άνοιξε την μεγάλη αυτή γιορτή για το βιβλίο, τονίζοντας πως για να αλλάξουμε τον σημερινό κόσμο πρέπει να ξεκινήσουμε από το παιδικό βιβλίο «Μέγιστη η αξία του παιδικού βιβλίου για το παιδί καθώς προτρέπει, αποτρέπει, διδάσκει και καθοδηγεί»

Κοντά της η Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης κ.Κοντιζά Μαριέττα, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους πόσο σημαντικό εργαλείο αποτελεί η Σχολική Βιβλιοθήκη στα χέρια των εκπαιδευτικών.

« Η Σχολική Βιβλιοθήκη , ανοίγει δρόμους στη γνώση , διευρύνει τη σκέψη και τη φαντασία και βοηθά το δάσκαλο να προσαρμόζει τις διδακτικές του μεθόδους ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών.»

Η αξιόλογη συγγραφέας κα Κωνσταντίνα Μπαμπέτα  ήταν εκεί για να μιλήσει για την «αξία του βιβλίου στην παιδική ηλικία». Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά ζουν με βιωματικό τρόπο, ζουν το κάθε τι, τόνισε πόσο σημαντική είναι η επιλογή βιβλίου με θέματα οικεία στα παιδιά, ο εαυτός του, το σπίτι, η οικογένεια, οι αξίες, η φιλία. Η μόνη και ντροπαλή ως παιδί, Ιωάννα Μπαμπέτα, ξέρει όχι μόνο να γράφει καλά αλλά και να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Να μεταφέρει μέσα από τα βιβλία της μηνύματα γεμάτα αλήθειες. «Τα παιδιά δεν διαβάζουν πολύ. Ποτέ όμως δεν διάβαζαν όλα τα παιδιά. Αυτό εξαρτάται από τους γονείς.» δήλωνε σε παλαιότερη συνέντευξη της.

« Αν διαβάζουν στα παιδιά τους, αν επισκέπτονται βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες, αν αγαπούν οι ίδιοι τα βιβλία και έχουν μια όμορφη βιβλιοθήκη στο σπίτι τους, τότε είναι πολλές οι πιθανότητας να αγαπήσουν και τα παιδιά τους τα βιβλία»

Στην ίδια εκδήλωση καλεσμένη και η αγωνίστρια μητέρα κα Μαρία Κασαμπαλάκου. Απευθυνόμενη σε γονείς και εκπαιδευτικούς άνοιξε ένα ακόμα παράθυρο στην καθημερινότητα-μιλώντας για τον αυτισμό- όπως εκείνη ξέρει καλύτερα. Μέσα από τις εξομολογήσεις για το παιδί της «Αγαπώντας τον αυτισμό-εξομολογήσεις μιας μητέρας» μπόρεσε ως Πούλια να διηγηθεί πως μέσα από αληθινές εκρήξεις αγάπης,  «έσπασε» το φράγμα της σιωπής του Αυγερινού της. Η μητέρα Μαρία και ο γιος Αυγερινός αποτελούν για όλους εμάς, όπως η Πούλια και ο Αυγερινός δυο ολοφώτεινα σώματα που μέσα από την σχέση τους, μας δείχνουν πως μπορούν να λάμπουν πριν ο ήλιος ανατείλει.

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις