ΕλλάδαΟικονομία

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος… δεν είναι αυτό που φαίνεται

Όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που επιφανειακά φαίνονται καλοί, αλλά με την πάροδο του χρόνου αποκαλύπτονται — είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αλλά η έγκαιρη αναγνώριση αυτών των ‘χαμαιλεόντων’ μπορεί να μας γλιτώσει από το να επενδύουμε την εμπιστοσύνη, τον χρόνο και τα συναισθήματά μας σε σχέσεις που βασίζονται σε «βιτρίνες». Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος… δεν είναι αυτό που φαίνεται.

1. Τα ξέρουν… όλα.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον που ξαφνικά γίνεται ειδικός σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει; Σήμερα μιλάει άπταιστα για κρυπτονομίσματα. Αύριο είναι αυθεντίες στην τέχνη. Ωστόσο, με κάποιο τρόπο, αυτά τα ταλέντα και οι γνώσεις… δεν εμφανίστηκαν ποτέ πριν γίνουν χρήσιμα για συζήτηση.

Οι πραγματικές δεξιότητες αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, με σταδιακή βελτίωση. Οι άνθρωποι με δύο πρόσωπα παραλείπουν εντελώς αυτή την εξέλιξη, παρουσιάζοντα ξαφνικά ως ειδικοί ακριβώς όταν τους ωφελεί.

2. Έχουν ένα ελλιπές ψηφιακό αποτύπωμα.

Στον online κόσμο μας, η απουσία ψηφιακών ιχνών στον δηλωμένο τομέα εξειδίκευσης κάποιου εγείρει εύλογα ερωτήματα. Οι περισσότεροι γνήσιοι επαγγελματίες, καλλιτέχνες ή ειδικοί, αφήνουν κάποια διαδικτυακά αποτυπώματα που σχετίζονται με την εργασία ή τα ενδιαφέροντά τους.

Η εμφανής ψηφιακή… σιωπή γίνεται ιδιαίτερα αποκαλυπτική σε σύγκριση με μια κατά τα άλλα ενεργή διαδικτυακή παρουσία. Κάποιος μπορεί να διατηρεί ‘γυαλισμένα’ κοινωνικά προφίλ ενώ δεν έχει καμία ψηφιακή σύνδεση με τον κλάδο όπου ισχυρίζεται ότι έχει δεκαετίες εμπειρίας.

Ο σκεπτικισμός σας δικαιολογείται όταν οι βασικές αναζητήσεις δεν αποκαλύπτουν αναφορές σε συνέδρια, επαγγελματικές ενώσεις, δείγματα εργασίας ή συνδέσεις συναδέλφων που συνήθως θα συνόδευαν το φερόμενο υπόβαθρό του.

3. Προτείνουν παραπλανητικές λύσεις.

Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σημάδι έρχεται σε χαλαρές στιγμές, όταν προκύπτουν καθημερινά προβλήματα, και το πρώτο τους μέλημα είναι να προτείνουν ανέντιμες συντομεύσεις.

Για αυτούς, το ψέμα δεν είναι μια έσχατη λύση, αλλά μια πρώτη αντίδραση χωρίς προβλήματα, αποκαλύπτοντας μια σχέση με την αλήθεια που είναι θεμελιωδώς διαφορετική από της πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό μοτίβο αναδύεται όταν πλαισιώνουν αυτές τις παραπλανητικές προτάσεις ως έξυπνα hack ζωής και όχι ως ηθικούς συμβιβασμούς. Η γλώσσα τους συχνά στερείται του δισταγμού ή της επιφύλαξης.

4. Υπερεξηγούν αμυντικά.

Όταν απλές ερωτήσεις… πυροδοτούν δυσανάλογες εξηγήσεις, πιθανότατα βλέπετε κάποιον να μπαλώνει κενά στην κατασκευασμένη ιστορία του. Οι αυθεντικοί άνθρωποι σπάνια χρειάζονται περίτεχνες δικαιολογίες για απλά γεγονότα της ζωής.

Αυτή η αμυντική τάση εκδηλώνεται με άμεσες αλλαγές τόνου – ξαφνικά βιάζονται να πουν, προσθέτουν περιττές λεπτομέρειες ή φορτίζονται συναισθηματικά με καθημερινές ερωτήσεις.

Μέσω
itspossible.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button