600true dots bottomright 100true false 800none
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/odigos-polis/bolivar-beach-club
    Slide3 
  • 16000 fade false 60 bottom 30 https://www.facebook.com/localsmarketcafe/
    Slide2 
  • 5000 fade false 60 bottom 30 https://www.alimoslive.gr/probalete-thn-epixeirhsh-sas-sto-alimoslivegr
    Slide3 

Και έτσι όπως έχουμε μαζέψει τους φίλους μας, και τους αγαπημένους  μας  στο σπίτι για να παίξουμε κανένα επιτραπέζιο ,και δίπλα στα κουλουράκια κανέλας, τους σερβίρουμε την πιο ωραία ζέστη σοκολάτα που έχουν πότε πιει.

zesti sokolosta

Σοκολάτα:

Εάν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα ξέρεις ότι η καλή σοκολάτα δεν έχει πού ζάχαρη, διότι η ζάχαρη την καθιστά ακατάλληλη για ρόφημα. Έτσι οι ειδικοί επιμένουν αν θέλετε να πετύχετε «σοβαρό» αποτέλεσμα στη ζεστή σοκολάτα, χρησιμοποιήστε την πιο πικρή στερεή σοκολάτα που μπορείτε να βρείτε και στη συνέχεια θα τη γλυκάνετε ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Υπάρχουν στο εμπόριο σοκολάτες όπου γράφουν την  περιεκτικότητα του κακάο. Τυπικό παράδειγμα τέτοιας σοκολάτας είναι η μαύρη της Βενεζουέλας (με 100% καθαρό κακάο). Σε αυτή πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη στο γάλα.

Γάλα:

Για να είναι πλούσια η γεύση της σοκολάτας σας θέλει αναμφισβήτητα πλήρες γάλα. Βέβαια μπορεί κανείς να χρησιμοποίησε και κρέμα γάλακτος.

Άρωμα:

Και τώρα εάν η σοκολάτα σας να ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό  και τους Mayas,προσθέστε βανίλια και κανέλα και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ίσως όμως έτσι να μετατοπιστεί το άρωμα σε αυτά τα μπαχαρικά και να χάσετε το άρωμα της σοκολάτας. Οπότε η προσθήκη κανέλας αρκεί. Για τους  πιο τολμηρούς ουρανίσκους, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κόκκινο Chili!

Εκτέλεση:

Η μέθοδος παρασκευής της ζεστής σοκολάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε την κομμένη σε κομματάκια σοκολάτα σε μια μικρή ποσότητα γάλακτος, μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα και μετά προσθέτουμε και το γάλα.

Συνταγή για 2 άτομα:

450ml πλήρες γάλα

70g σοκολάτας με περιεκτικότητα 70% σε κακάο, κομμένης ή και τριμμένης

30g καλής ποιότητας σοκολάτας γάλακτος, κομμένης ή τριμμένης

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ένα μυτάκι του κουταλιού αλάτι

Ζεστάνετε 150ml γάλα, σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει μες στο γάλα, κι έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίστε να βράζετε, μέχρι το μείγμα να γίνει ζεστό (χωρίς όμως να βράσει) και στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα και το αλάτι. Δοκιμάστε, και όταν θεωρήσετε ότι είναι έτοιμο, σερβίρετε. Για ένα αφρώδες αποτέλεσμα, ανακατέψτε γρήγορα πριν το σερβίρισμα.

Και ακόμα μια με λευκή σοκολάτα:

3 1/2 φλιτζάνια γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σαντιγί:

200ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
4 κ.γ. τριμμένη σκούρα σοκολάτα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σε αυτή την παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα.

Καλή απόλαυση!

rofima sokolatas

Bolivar

Διαφημίσεις
Διαφημίσεις